چاپ واقعی اوراق مساوی با کاهش نقدینگی

یک کارشناس بازار سرمایه گفت: دولت برای پوشش کسری بودجه سال جاری خود راهکارهایی دارد، اول واگذاری دارایی ها و بعد استقراض بانک مرکزی و راهکار سوم هم انتشار اوراق است.

صدای بورس-مرضیه حیدری؛ موضوعی که در چند وقت اخیر توجه بازار را به سمت خود جلب کرده و گاه تحلیل های نادرستی در این زمینه می شنویم مربوط به اوراق بدهی منتشر شده توسط دولت است.

ابراهیم سماوی ،کارشناس بازار سرمایه در گفت‌ و گو با صدای بورس با اشاره به اینکه کسری بودجه دولت نزدیک ۴۰۰ هزار میلیارد برآورد شده است، گفت: دولت برای پوشش کسری بودجه سال جاری خود راهکارهایی دارد؛ اول واگذاری دارایی ها و بعد استقراض بانک مرکزی و راهکار سوم هم انتشار اوراق است.

وی همچنین با اشاره به مطلب بالا ادامه داد: عموما از این سه راهکار دولت در راستای پوشش کسری بودجه خود اقدام می کند اما آمارهایی که منتشر می شود آمارهای قابل اتکایی نیستند و برای همین است که برخی افراد برداشت های دیگری دارند همچنین آمارها به تفکیک وجود ندارد و یکسری آمارها مربوط به حجم معاملات اوراق است که این حجم لزوما مربوط به چاپ اوراق جدید توسط دولت نمی‌شود.

سماوی در ادامه افزود: یکسری عملیات بازار باز وجود دارد که در بازار فرابورس انجام می شود و این عملیات بازار باز بین بانک ها و بانک مرکزی است که امکان دارد حجم آن در اوراق بیاید اما این لزوما به این معنی نیست که دولت از طریق بازار سرمایه اوراق تامین مالی کرده است و نکته ای که باید توجه شود این است که اوراق اگر به صورت واقعی چاپ شود و از بازار سرمایه تامین مالی شود، شاهد این هستیم که نقدینگی در بازار کاهش پیدا می کند.

این کارشناس بازار سرمایه گفت: عمدتا از طریق صندوق های درآمد ثابت انجام می شود زیرا این صندوق ها کف سود ۲۰ درصد را متعهد می شوند که با خرید این اوراق می توانند این بازدهی ها را به راحتی به دست بیاورند پس ممکن است نقدینگی از سمت این صندوق ها کشیده شود.


بیشتر بخوانید:


وی افزود: عمدتا نقدینگی از سمت بانک ها و بانک هایی است که می توانند تسهیلات ارزانی در خدمت تولیدی ها و شرکت های بورسی قرار دهند و مجبوراند که این اوراق را خریداری کنند که به صورت غیر مستقیم بر روی بازار سرمایه اثر میگذارد.

وی همچنین در آخر افزود: نکته بعدی که وجود دارد این است که برخی از این اوراق که اصطلاحا کوپن دار هستند و سه یا شش ماهه اند، صندوق ها برای اینکه سود خود را محقق سازند معمولا این اوراق را به دولت می فروشند و دوباره از دولت باز خرید می کنند تا بتوانند سود ناشی از آن را شناسایی کنند و در اکثر مواقع دولت برای همین سود مجددا اوراق منتشر می کند و این هم می تواند اثری بر روی بازار سرمایه داشته باشد و نکته مهم این است که اوراق بازاری با مشتری های حقیقی نیستند و اکثریت حقوقی ها هستند و در درجه اول بانک ها و درجه دوم صندوق های درآمد ثابت که بانک ها بصورت غیر مستقیم برای این که بتوانند بازدهی را تضمین کنند مجبور هستند که در دارایی ها با درآمد ثابت مانده و در همین اوراق سرمایه گذاری کنند.

کد خبر 441638

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =